Νικόλας Κατσάτσος
01 Aug
01Aug

Το ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έλαβε τέλος μετά και από την ήττα του με 2-0 σετ (6-3,7-6) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (No.2) στα προημιτελικά μετά από μια μεγάλη μάχη που έδωσε ο Έλληνας τενίστας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο τουρνουά τένις του μονό ανδρών, έφεραν ένα πολύ δυνατό ζευγάρι για την προημιτελική φάση και φυσικά μιλάω για την αναμέτρηση του δικού μας Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς από την Σερβία. Το Ολυμπιακό τουρνουά τένις, έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία με τους δύο τενίστες να έχουν απωθημένο ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Όπως ήταν φανερό, το έργο του Στέφανο για τη πρόκριση στα ημιτελικά και τη ζώνη των μεταλλίων, δεν θα ήταν καθόλου και αυτό φάνηκε από την αρχή του πρώτου σετ μιας που ο "Τζόλε" έδειξε την κλάση του ως παίκτης και έκανε με 6-3 το 1-0 στα σετ, όμως δυσκολεύτηκε αρκετά από τον Έλληνα τενίστα ο οποίος είχε πάρα πολύ καλό Forehand, όμως αρκετά βολέ του Σέρβου του έδωσαν το σετ.

Το δεύτερο σετ, φάνταζε σαν όνειρο για τον Τσιτσιπά, όπου με το Forehand του αλλά και σε αρκετά σημεία τις αμυντικές του ενέργειες, βρέθηκε να προηγείται με 0-4, με τον Τζόκοβιτς να νιώθει σε κάποια φάση ενοχλήσεις στο δεξί του γόνατο χώρις όμως ο Σέρβος να τα παρατάει και πήρε δύο σερί πόντους, πριν κάνει το 2-5 ο Στέφανος και βρεθεί έναν πόντο μακριά από το 1-1 στα σετ. Η νοοτροπία πρωταθλητή, μίλησε στην συνέχεια του σετ και ο "Τζόλε" ισοφάρισε από 2-5 σε 5-5 και άσχετα αν ο Τσιτσιπάς πήρε τον επόμενο πόντο, ο Σέρβος ισοφάρισε ξανά για να στείλει το σετ με 6-6 σε Tie Break και παρόλο που ο αντίπαλός του πάλεψε, ο Νόβακ μίλησε εκεί που έπρεπε και με 7-3, έκανε το 2-0 στα σετ με 7-6 και πήρε μια παλικαρίσια πρόκριση για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Τζόκοβιτς, έριξε τίτλους τέλους στο Ολυμπιακό ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος αποχαιρέτησε το Παρίσι με ψηλά το κεφάλι, καθώς ξέρει ότι ήταν κόντα στην μεγάλη υπέρβαση.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.