Νικόλας Κατσάτσος
28 Jul
28Jul

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε μόνο 58 λεπτά, για να κερδίσει με 2-0 σετ (6-0,6-1) την Ντάνκα Κόβινιτς από το Μαυροβούνιο και να προκριθεί με άνεση στον επόμενο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Ελληνικό τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ξεκίνησε σήμερα στο Court Suzanne-Lenglen με τον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη (Νο.8) εναντίον της Ντάνκα Κόβινιτς (No.668) από το Μαυροβούνιο για τον πρώτο γύρο του τουρνουά στο μονό γυναικών. Η φετινή εκπροσώπηση του Ελληνικού τένις με τέσσερις αθλητές (Μαρία Σάκκαρη, Στέφανος Τσιτσιπάς, Πέτρος Τσιτσιπάς, Δέσποινα Παπαμιχαήλ), αποτελεί την μεγαλύτερη στο εν λόγο άθλημα έπειτα από τους πρώτους Μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα.

Το πρώτο σετ μπορεί να χαρακτηριστεί περίπατος για την Σάκκαρη, καθώς η Κόβινιτς έκανε πολλά λάθη και είχε αρκετές απώλειες, με αποτέλεσμα να πάρει το πρώτο σετ με 6-0 η Μαρία χωρίς να ιδρώσει. Οι μόνες φορές στο σετ που δυσκολεύτηκε η Ελληνίδα τενίστρια, ήταν στους δύο τελευταίους πόντους όταν έκανε ανατροπή από 0-30, για να πάρει τον πέμπτο πόντο με 40-30 και όταν έκανε το 6-0 με αντβαντάζ.

Η τενίστρια από το Μαυροβούνιο, έχοντας μπει πλέον σε ρυθμό αγώνα, μπήκε μαχητικά στο δεύτερο σετ και πήρε τον πρώτο πόντο με 30-40, αλλά όσο και αν βελτιώθηκε η εικόνα της στον αγώνα, δεν ήταν αρκετό για στερήσει κάτι στην Σάκκαρη, η οποία πήρε τους υπόλοιπους έξι πόντους και με 6-1, νίκησε με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.