Λευτέρης Τσαχουρίδης
26 Jul
26Jul

Η κλεψύδρα σιγά - σιγά αδειάζει και άπαντες μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της φανατασμαγορικής τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που είναι προγραμματισμένη για τις 20:30 ώρα Ελλάδος.

Η τελετή έναρξης αναμένεται να είναι διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο αλλά οι αθλητές αναμένεται να διαπλεύσουν το Σηκουάνα.

Μετά και την τελετή έναρξης όλοι οι αθλητές αναμένεται να ριχτούν στην μάχη ανάμεσα σε αυτούς και οι 100 Έλληνες αθλητές τους οποίους και θα γνωρίσουμε ευθύς αμέσως με την βοήθεια του Λευτέρη Τσαχουρίδη.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση αποτελεί την πιο πολυάριθμη αποστολή για την χώρα μας, αφού εκεί αναμένεται να συμμετάσχουν 17 αθλητές.

Πιο συγκεκριμένα η Ελληνική αποστολή στην κολύμβηση απαρτίζεται από τους παρακάτω κολυμβητές:

Κριστιάν Γκολομέεβ (50μ. ελεύθερο), Στέργιος Μπίλας (50μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών), Απόστολος Χρήστου (100μ. ύπτιο, 200μ. ύπτιο, 4Χ100μ. μεικτή ομαδική mixed), Απόστολος Σίσκος (200μ. ύπτιο), Ευάγγελος Μακρυγιάννης (100μ. ύπτιο), Δημήτρης Μάρκος (800μ. ελεύθερο, 1500μ. ελεύθερο, 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών), Απόστολος Παπαστάμος (200μ. μεικτή ατομική, 400μ. μεικτή ατομική), Οδυσσέας Μελαδίνης (4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών), Παναγιώτης Μπολάνος (4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών), Ανδρέας Βαζαίος (4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών), Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης (4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών), Κωνσταντίνος Στάμος (4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών), Άννα Ντουντουνάκη (100μ. πεταλούδα, 4Χ100μ. μεικτή ομαδική mixed), Άλκης Κυνιγάκης (10χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα), Γεωργία Δαμασιώτη (100μ. πεταλούδα, 200μ. πεταλούδα), Νόρα Δράκου (50μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. μεικτή ομαδική mixed), Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας (4Χ100μ. μεικτή ομαδική mixed).

 Φυσικά ανάμεσα στα ονόματα των Ελλήνων κολυμβητών και κολυμβητριών θα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει αυτά των Κριστιάν Γκολομέεβ, Νόρας Δράκου και Ανδρέα Βαζαίου οι οποίοι συμμετέχουν για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά από αυτούς του Λονδίνου (2012), Ριο (2016) και Τόκιο 2021.


Ανάμεσα τους υπάρχουν και αθλητές οι οποίοι κάνουν το Ολυμπιακό του ντεμπούτο όπως η Γεωργία Δαμασιώτη, ο Μάριος - Στέργιος Μπίλας, ο Παναγιώτης Μπολάνος, ο Κωνσταντίνος - Εμμανούηλ Στάμου, ο Απόστόλος Σίσκος αλλά και ο Ευάγγελος - Εφραίμ Ντούμας ο οποίος είναι το νεότερο μέλος την ελληνικής αποστολής (σήμερα γίνεται 16 ετών).


Στίβος

Η αποστολή της χώρας μας στο στίβο απαρτίζεται από 14 αθλητές και αθλήτριες.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους παρακάτω:

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (100μ., 200μ.), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ. βάδην), Τατιάνα Γκούσιν (άλμα εις ύψος), Παναγιώτα Δόση (άλμα εις ύψος), Κατερίνα Στεφανίδη (άλμα επί κοντώ), Ελένη Πόλακ (άλμα επί κοντώ), Αριάδνη Αδαμοπούλου (άλμα επί κοντώ), Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία), Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός), Μίλτος Τεντόγλου (άλμα εις μήκος), Εμμανουήλ Καραλής (άλμα επί κοντώ), Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία).

Παρατηρώντας και την αποστολή του στίβου παρατηρούμε ότι εκπροσωπούμαστε από αρκετά ταλαντούχους αθλητές με τα ονόματα της σημαιοφόρου Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, του χρυσού Ολυμπιονίκη στο Τόκιο Μίλτου Τεντόγλου και της χρυσής ολυμπιονίκη στο Ρίο, Κατερίνας Στεφανίδη να δεσπόζουν.

Άξιο αναφοράς είναι και το ενδιαφέρον ιστορικό στατιστικό που προκύπτει. Πιο συγκεκριμένα η χώρα μας στο αγώνισμα του άλματος εις ύψος εκπροσωπείται από δύο αθλήτριες ( Τατιάνα Γκούσιν, Παναγιώτα Δόση), κάτι που είχε να συμβεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το μακρινό 1992, οπότε και η χώρα μας είχε εκπροσωπηθεί από τις Νίκη Μπακογιάννη και Νίκη Γκαβέρα.

Κωπηλασία

Η αποστολή της χώρας  μας στην Κωπηλασία απαρτίζεται από 7 αθλητές και αθλήτριες.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

 Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Χριστίνα Μπούρμπου - Ευαγγελία Αναστασιάδου (δίκωπος γυναικών), Ζωή Φίτσιου - Μιλένα Κοντού (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών), Αντώνης Παπακωνσταντίνου - Πέτρος Γκαϊδατζής (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών).

Αν κάποιος έπρεπε να ξεχωρίσει ένα όνομα αυτό θα ήταν πιθανότατα του χρυσού Ολυμπιονίκη στο Τόκιο Στέφανου Ντούσκου.


Σκοποβολή

Στο άθλημα της σκοποβολής η αποστολή της χώρας μας απαρτίζεται από 5 αθλητές και αθλήτριες.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Άννα Κορακάκη (10μ. αεροβόλο πιστόλι, 25μ. αεροβόλο πιστόλι), Χριστίνα Μόσχη (10μ. αεροβόλο πιστόλι), Εμμανουέλα Κατζουράκη (σκιτ), Μάκης Μίτας (σκιτ), Μπάμπης Χαλκιαδάκης (σκιτ)

Παρατηρώντας την αποστολή της χώρας μας στην σκοποβολή τα ονόματα που δεσπόζουν είναι αυτό της Άννας Κορακάκη ( χρυσό στα 25μ. αεροβόλο πιστόλι, χάλκινο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο) αλλά και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο πήλινο στόχο, Μάκη Μίττα, ο οποίος συμμετέχει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτούς το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ριο.


Στο αγώνισμα του σκιτ η χώρα μας συμμετέχει και στο μικτό ομαδικό σκιτ με την Εμμανουέλα Κατζουράκη και τον Μάκη Μίττα.

Τένις

Η αποστολή της χώρας μας στο τένις απαρτίζεται από 4 μέλη.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Στέφανος Τσιτσιπάς (μονό ανδρών, διπλό ανδρών, διπλό μεικτού), Μαρία Σάκκαρη (μονό γυναικών, διπλό γυναικών, διπλό μεικτού), Πέτρος Τσιτσιπάς (διπλό ανδρών), Δέσποινα Παπαμιχαήλ (διπλό γυναικών)*Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη (διπλό μεικτού), Στέφανος Τσιτσιπάς – Πέτρος Τσιτσιπάς (διπλό ανδρών), Μαρία Σάκκαρη – Δέσποινα Παπαμιχαήλ (διπλό γυναικών).

Κοιτώντας τα ονόματα των αθλητών που συμμετέχουν πιθανόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεχωρίζουν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη.

Ιστιοπλοΐα

Η αποστολή της χώρας μας στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας απαρτίζεται από 4 μέλη.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

  Βύρωνας Κοκκαλάνης (IQFoil), Κάμερον Μαραμενίδης (formula kite), Αριάδνη Σπανάκη - Οδυσσέας Σπανάκης (470 μεικτό).

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης συμμετέχει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτούς του Λονδίνου (2012), και Ρίο (2016), εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες έχει και η Αριάδνη Σπανάκη, αφού συμμετείχε σε αυτούς του Τόκιο.

Πάλη

Η αποστολή της χώρας μας στο άθλημα της πάλης απαρτίζεται από 3 αθλητές και αθλήτριες.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται:

Γιώργος Κουγιουμτσίδης (86 κιλά ελευθέρας), Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (74 κιλά ελευθέρας), Μαρία Πρεβολαράκη (53 κιλά ελευθέρας).

Η Μαρία Περβολαράκη έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, του Ριο και του Τόκιο και πιθανότατα οι Ολυμπιακοί του Παρισιού θα είναι η τελευταία της Ολυμπιάδα.


Τζούντο

Η αποστολή της χώρα μας στο Τζούντο απαρτίζεται από ένα αθλητή και μια αθλήτρια.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Ελισάβετ Τελτσίδου (-70 κιλά), Θόδωρος Τσελίδης (-90 κιλά).

Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση και στο αγώνισμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και πιο συγκεκριμένα στο ντουέτο από τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή της Ευαγγελίας Πλατανιώτη σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτούς του Λονδίνου (2012), Ριο (2016) και Τόκιο 2021.


Φυσικά υπάρχουν και αθλήματα όπου η χώρα μας εκπροσωπείται από ένα μόνο αθλητή όπως είναι η ποδηλασία και η ιππασία, όπου οι Γιώργος Μπούγλας και Ιόλη Μυτιληναίου αντίστοιχα κάνουν το Ολυμπιακό ντεμπούτο τους.

Στο αγώνισμα της ξιφασκίας η χώρα μας εκπροσωπείται από την Δώρα Γκουντούρα, η οποία κατέλαβε την 21η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο πινγκ -πονγκ η χώρα μας εκπροσωπείται από τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος συμμετέχει για 6η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κλείνουμε με την ενόργανη γυμναστική και τον Λευτέρη Πετρούνια ο οποίος παίρνει μέρος για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και φιλοδοξεί να μεγαλώσει κι άλλο την συλλογή των Ολυμπιακών μεταλλίων του μετά το χρυσό στο Ριο και το χάλκινο στο Τόκιο.


Ομαδικά αθλήματα

Η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση και σε ομαδικά αθλήματα και πιο συγκεκριμένα στο μπάσκετ ανδρών αλλά και το πόλο ανδρών και γυναικών.

Μπάσκετ ανδρών

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά που διεξήχθη στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Βασίλης Σπανούλης δοκίμασε αρκετούς παίκτες προτού καταλήξει στην τελική δωδεκάδα η οποία αποτελείται από τους:

Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθη, Δημήτρη Μωραΐτη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Βασίλη Τολιόπουλο, Κώστα Παπανικολάου, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Νίκο Χουγκάζ, Γιώργο Παπαγιάννη.


Ο όμιλος της Εθνικής μας ομάδας:

Αυστραλία

Ελλάδα

Καναδάς

Ισπανία

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 27 Ιουλίου
Ελλάδα - Καναδάς (22:00) 

Τρίτη 30 Ιουλίου
Ισπανία - Ελλάδα (12:00) 

Παρασκευή 2 Αυγούστου
Αυστραλία - Ελλάδα (14:30)

Θυμίζουμε ότι στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι δυο καλύτεροι τρίτοι.

Εθνική ομάδα Πόλο ανδρών

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών έχει μια από τις πιο σταθερές παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού φέτος συμμετέχει για 17η φορά και 12η συνεχόμενη από τους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980 και μετά. 

Στο Παρίσι έρχεται με στόχο να υπερασπιστεί το αργυρό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και γιατί να επιδιώξει να ανέβει και ένα σκαλί ψηλότερα.

Οι παίκτες που επέλεξε ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Θοδωρής Βλάχος είναι οι εξής:

Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Νίκος Γκίλλας, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Νίκος-Σπύρος Παπανικολάου, Κώστας Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος.


Η Εθνική ομάδα Πόλο ανδρών βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με: Κροατία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Ιταλία και ΗΠΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής μας ομάδας:

28/7 (22:05) Ρουμανία - Ελλάδα

30/7 (20:30) Μαυροβούνιο - Ελλάδα

1/8 (11:30) Ελλάδα - ΗΠΑ

3/8 (13:05) Κροατία - Ελλάδα 

5/8 (16:10) Ελλάδα - Ιταλία

Συνολικά υπάρχουν δύο όμιλοι κάθε ένας από τους οποίους αποτελείται από 6 χώρες. 

Στην επόμενη φάση περνούν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο.

Εθνική Πόλο Γυναικών

Η χώρα μας φέτος έχει την χαρά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο να εκπροσωπείται και από την Εθνική ομάδα Πόλο γυναικών.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου κατεβαίνουν με πολύ μεγάλη όρεξη για να τα δώσουν όλα και γιατί όχι να φτάσουν στην κατάκτηση κάποιου μεταλλίου, όπως συνέβη το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, όπου η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών πανηγύρισε το αργυρό μετάλλιο.

Η Αλεξία Καμμένου επέλεξε τις παρακάτω αθλήτριες:

Σταματοπούλου Ιωάννα, Πλευρίτου Ελευθερία, Χυδηριώτη Ιωάννα, Ελευθεριάδου Νικολέτα, Πλευρίτου Μαργαρίτα, Ξενάκη Ελένη, Ασημάκη Αλεξάνδρα, Πάτρα Μαρία, Νίνου Ειρήνη, Πλευρίτου Βάσω, Γιαννοπούλου Αθηνά, Μυριοκεφαλιτάκη Μαρία, Διαμαντοπούλου Χρυσούλα.


Η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο μαζί με τις:

Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Γαλλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής μας:

27/7 (16:35) Ελλάδα - ΗΠΑ 

31/7 (21:05) Ισπανία - Ελλάδα

2/8 (16:05) Ελλάδα - Ιταλία 

4/8 (21:05) Γαλλία - Ελλάδα

Συνολικά υπάρχουν δύο όμιλοι καθένας από τους οποίους αποτελείται από 5 χώρες.

Στην επόμενη φάση περνούν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο.

Έχοντας λοιπόν γνωρίσει του Έλληνες αθλητές πάμε να δούμε και το πρόγραμμα των αγώνων τους:

Σάββατο 27 Ιουλίου

Κωπηλασία
10:00 προκριματικά σκιφ ανδρών - Στέφανος Ντούσκος

Κολύμβηση
12:00 προκριματικά 100μ πεταλούδα γυναικών - Αννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη

12:00 4Χ100μ ελεύθερο ανδρών - Στέργιος Μπίλας / Ανδρέας Βαζαίος / Κριστιάν Γκολομέεβ / Οδυσσέας Μελαδίνης ή Παναγιώτης Μπολάνος

21:30 ημιτελικά 100μ πεταλούδα γυναικών - Αννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη (εφόσον προκριθούν)

22:34 τελικός 4Χ100μ ελεύθερο ανδρών Στέργιος Μπίλας / Ανδρέας Βαζαίος / Κριστιάν Γκολομέεβ / Οδυσσέας Μελαδίνης ή Παναγιώτης Μπολάνος (εφόσον προκριθούν)

Ενόργανη γυμναστική
12:00 προκριματικά κρίκων - Λευτέρης Πετρούνιας

Τένις
13:00 1ος γύρος απλού ανδρών και γυναικών (θα γίνει κλήρωση) - Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη

13:00 1ος γύρος διπλού ανδρών και γυναικών (θα γίνει κλήρωση) - Στέφανος Τσιτσιπάς / Πέτρος Τσιτσιπάς - Μαρία Σάκκαρη / Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Σκοποβολή

13:30 προκριματικά 10μ πιστόλι γυναικών - Αννα Κορακάκη, Χριστίνα Μόσχη

Πινγκ Πονγκ
16:00 προκριματικά απλού ανδρών - Παναγιώτης ΓκιώνηςΕνόργανη γυμναστική

16:30 προκριματικά κρίκων - Λευτέρης Πετρούνιας

Πόλο γυναικών
16:35 1η αγωνιστική Β’ Ομίλου: Ελλάδα - ΗΠΑΕνόργανη γυμναστική
21:00 προκριματικά κρίκων - Λευτέρης Πετρούνιας

Μπάσκετ ανδρών
22:00 1η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Ελλάδα - Καναδάς

Κυριακή 28 Ιουλίου

Κωπηλασία
11:30 προκριματικά δικώπου γυναικών - Χριστίνα Μπούρμπου / Ευαγγελία Αναστασιάδου

12:30 προκριματικά διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών - Ζωή Φίτσιου / Μιλένα Κοντού

13:00 προκριματικά διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών - Αντώνης Παπακωνσταντίνου / Πέτρος Γκαϊδατζής

Πινγκ Πονγκ

11:00 Γύρος των 64 – Παναγιώτης Γκιώνης

Κολύμβηση
12:00 προκριματικά 400μ μεικτή ανδρών - Απόστολος Παπαστάμος

12:00 100μ ύπτιο ανδρών - Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης

21:30 τελικός 400μ μικτή ανδρών - Απόστολος Παπαστάμος (εφόσον προκριθεί)

21:40 τελικός 100μ πεταλούδα γυναικών - Άννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη (εφόσον προκριθούν)

22:10 ημιτελικά 100μ ύπτιο ανδρών - Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης (εφόσον προκριθούν)

Τένις
13:00 1ος γύρος απλού ανδρών και γυναικών (θα γίνει κλήρωση) - Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη

 13:00 1ος γύρος διπλού ανδρών και γυναικών (θα γίνει κλήρωση) - Στέφανος Τσιτσιπάς / Πέτρος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη / Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Σκοποβολή

13:00 τελικός 10μ πιστόλι γυναικών - Άννα Κορακάκη , Χριστίνα Μόσχη (εφόσον προκριθούν)

Ιστιοπλοΐα
13:00 1η μέρα IQFoil ανδρών - Βύρωνας Κοκκαλάνης

Επιτραπέζια αντισφαίριση
21:00 Γύρος των 64 - Παναγιώτης Γκιώνης

Πόλο ανδρών
22:05 1η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Ρουμανία - Ελλάδα

Δευτέρα 29 Ιουλίου

Ξιφασκία
10:30 Γύρος των 64 σπάθης γυναικών - Δώρα Γκουντούρα

20:00 ημιτελικά σπάθης γυναικών - Δώρα Γκουντούρα (εφόσον προκριθεί)

21:50 μικρός τελικός σπάθης γυναικών - Δώρα Γκουντούρα (εφόσον δεν προκριθεί στον μεγάλο τελικό)

22:45 τελικός σπάθης γυναικών - Δώρα Γκουντούρα (εφόσον προκριθεί στον μεγάλο τελικό)

Κωπηλασία
10:30 ή 10:42 ημιτελικά σκιφ ανδρών - Στέφανος Ντούσκος (εφόσον προκριθεί)

Πινγκ Πονγκ
11:00 Γύρος των 64 - Παναγιώτης Γκιώνης

21:00 Γύρος των 32 - Παναγιώτης Γκιώνης (εφόσον προκριθεί)

Κολύμβηση
12:00 προκριματικά 800μ ελεύθερο ανδρών - Δημήτρης Μάρκος

22:19 τελικός 100μ ύπτιο ανδρών - Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης (εφόσον προκριθούν)

Τένις
13:00 1ος γύρος μεικτού (θα γίνει κλήρωση) - Μαρία Σάκκαρη / Στέφανος Τσιτσιπάς

Ιστιοπλοΐα
13:00 2η μέρα IQFoil ανδρών - Βύρωνας Κοκκαλάνης

Τρίτη 30 Ιουλίου

Κωπηλασία
11:10 προημιτελικά σκιφ ανδρών - Στέφανος Ντούσκος (εφόσον προκριθεί)

Μπάσκετ ανδρών
12:00 2η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Ισπανία – Ελλάδα

Κολύμβηση
12:00 προκριματικά 4Χ200μ ελεύθερο ανδρών - Δημήτρης Μάρκος / Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης / Κωνσταντίνος Στάμου /Ανδρέας Βαζαίος

22:02 τελικός 800μ ελεύθερο ανδρών - Δημήτρης Μάρκος (εφόσον προκριθεί)

23:01 τελικός 4Χ200μ ελεύθερο ανδρών - Δημήτρης Μάρκος / Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης / Κωνσταντίνος Στάμου /Ανδρέας Βαζαίος (εφόσον προκριθούν)

Τένις
13:00 1ος γύρος μεικτού (θα γίνει κλήρωση) - Μαρία Σάκκαρη / Στέφανος Τσιτσιπάς

Ιστιοπλοΐα
13:00 3η μέρα IQFoil ανδρών - Βύρωνας Κοκκαλάνης

Πόλο ανδρών
20:30 2η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Μαυροβούνιο - Ελλάδα

Τετάρτη 31 Ιουλίου

Κωπηλασία
10:30 τελικός διπλού σκιφ ελαφρών ανδρών - Αντώνης Παπακωνσταντίνου / Πέτρος Γκαϊδατζής (εφόσον προκριθούν)

10:42 τελικός διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών - Ζωή Φίτσιου / Μιλένα Κοντού (εφόσον προκριθούν)

10:54 ή 11:04 ημιτελικά σκιφ ανδρών - Στέφανος Ντούσκος (εφόσον προκριθεί)

Τζούντο
11:00 1ος γύρος γυναικών -70κ - Ελισάβετ Τελτσίδου

11:00 1ος γύρος ανδρών -90κ - Θόδωρος Τσελίδης

Κολύμβηση
12:00 προκριματικά 200μ ύπτιο ανδρών - Απόστολος Χρήστου, Απόστολος Σίσκος

12:00 200μ πεταλούδα γυναικών - Γεωργία Δαμασιώτη

21:43 200μ πεταλούδα γυναικών - Γεωργία Δαμασιώτη (εφόσον προκριθεί)

22:37 ημιτελικά 200μ ύπτιο ανδρών - Απόστολος Χρήστου, Απόστολος Σίσκος (εφόσον προκριθούν)

Ιστιοπλοΐα
13:00 4η μέρα IQFoil ανδρών - Βύρωνας Κοκκαλάνης

Πινγκ Πονγκ
16:00 Γύρος των 16 - Παναγιώτης Γκιώνης (εφόσον προκριθεί)

Πόλο γυναικών
21:05 2η αγωνιστική γυναικών Β’ Ομίλου: Ισπανία - Ελλάδα

Πέμπτη 1 Αυγούστου

Στίβος
10:20 τελικός 20χλμ βάδην γυναικών - Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Κωπηλασία
10:50 ή 11:00 ημιτελικά σκιφ ανδρών - Στέφανος Ντούσκος (εφόσον προκριθεί)

Πόλο ανδρών
11:30 3η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Ελλάδα - ΗΠΑ

Κολύμβηση
12:00 προκριματικά 50μ ελεύθερο ανδρών - Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέργιος Μπίλας

12:00 προκριματικά 200μ μεικτή ανδρών - Απόστολος Παπαστάμος

21:30 τελικός 200μ. πεταλούδα γυναικών - Γεωργία Δαμασιώτη (εφόσον προκριθεί)

21:37 τελικός 200μ ύπριο ανδρών - Απόστολος Χρήστου, Απόστολος Σίσκος (εφόσον προκριθούν)

21:44 ημιτελικός 50μ ελεύθερο ανδρών - Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέργιος Μπίλας (εφόσον προκριθεί)

22:35 ημιτελικός 200μ μεικτή ανδρών - Απόστολος Παπαστάμος (εφόσον προκριθεί)

Ιστιοπλοΐα
13:00 5η μέρα IQFoil ανδρών - Βύρωνας ΚοκκαλάνηςΠαρασκευή 2 Αυγούστου

Σκοποβολή
10:00 1η ημέρα προκριματικών σκιτ ανδρών - Μάκης Μίτας, Μπάμπης Χαλκιαδάκης

Κωπηλασία
10:30 ή 10:54 ή 11:18 τελικός σκιφ ανδρών - Στέφανος Ντούσκος (εφόσον προκριθεί)

10:42 τελικός δίκοπου γυναικών - Χριστίνα Μπούρμπου / Ευαγγελία Αναστασιάδου (εφόσον προκριθούν)

11:42 ή 12:30 τελικός ελαφρών βαρών ανδρών - Αντώνης Παπακωνσταντίνου / Πέτρος Γκαϊδατζής (εφόσον προκριθούν)

11:54 ή 12:42 τελικός ελαφρών βαρών γυναικών - Ζωή Φίτσιου / Μιλένα Κοντού (εφόσον προκριθούν)

Στίβος
11:10 προκριματικά Α’ γκρουπ σφυροβολίας ανδρών - Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης

11:15 προκριματικά άλματος εις ύψους γυναικών - Τατιάνα Γκούσιν, Παναγιώτα Δόση

11:50 προκριματικά 100μ γυναικών - Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

12:35 προκριματικά Β’ γκρουπ σφυροβολίας ανδρών - Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης

Κολύμβηση
12:00 προκριματικά 4Χ100μ μεικτή ομαδική mixed - Άννα Ντουντουνάκη / Νόρα Δράκου / Απόστολος Χρήστου/ Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας

21:30 τελικός 50μ ελεύθερο ανδρών - Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέργιος Μπίλας (εφόσον προκριθούν)

21:43 τελικός 200μ. μεικτή ανδρών - Απόστολος Παπαστάμος (εφόσον προκριθεί)

Ιστιοπλοΐα
13:00 1η ημέρα 470 μεικτού - Αριάδνη Σπανάκη / Οδυσσέας Σπανάκης

15:23 IQFoil ανδρών - Βύρωνας Κοκκαλάνης (εφόσον προκριθεί)

Μπάσκετ ανδρών
14:30 3η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Αυστραλία – Ελλάδα

Πόλο γυναικών
16:35 3η αγωνιστική Β’ Ομίλου: Ελλάδα - Ιταλία

Σάββατο 3 Αυγούστου

Σκοποβολή
10:00 2η ημέρα προκριματικών σκιτ ανδρών - Μάκης Μίτας / Μπάμπης Χαλκιαδάκης

10:00 1η ημέρα προκριματικών σκιτ γυναικών - Εμμανουέλα Κατζουράκη

Σκοποβολή
10:30 τελικός 25μ. πιστόλι γυναικών - Άννα Κορακάκ (εφόσον προκριθεί)

Κωπηλασία
10:42 ή 11:06 ή 11:30 σκιτ ανδρών - Στέφανος Ντούσκος (εφόσον προκριθεί)

Στίβος
11:10 προκριματικά άλματος επί κοντώ ανδρών - Εμμανουήλ Καραλής

20:50 ημιτελικά 100μ γυναικών - Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (εφόσον προκριθεί)

22:20 τελικός 100μ γυναικών - Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (εφόσον προκριθεί)

Κολύμβηση
12:00 προκριματικά 50μ ελεύθερο γυναικών - Νόρα Δράκου

12:00 προκριματικά 1.500μ ελεύθερο ανδρών - Δημήτρης Μάρκος

21:37 ημιτελικά 50μ ελεύθερο γυναικών - Νόρα Δράκου (εφόσον προκριθεί)

22:34 τελικός 4Χ100 μεικτή ομαδική mixed - Άννα Ντουντουνάκη / Νόρα Δράκου / Απόστολος Χρήστου/ Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας (εφόσον προκριθούν)

Ποδηλασία
12:00 ποδηλασία δρόμου ανδρών - Γιώργος Μπούγλας

Ιστιοπλοΐα
13:00 2η ημέρα 470 μεικτού - Αριάδνη Σπανάκη / Οδυσσέας Σπανάκης

Πόλο ανδρών
13:05 4η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Κροατία - Ελλάδα

Κυριακή 4 Αυγούστου

Σκοποβολή
10:30 2η ημέρα προκριματικών σκιτ γυναικών - Εμμανουέλα Κατζουράκη

Στίβος
11:20 προκριματικά Α’ γκρουπ σφυροβολίας γυναικών - Σταματία Σκαρβέλη

11:55 προκριματικά 200μ γυναικών - Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

12:00 προκριματικά μήκους ανδρών - Μίλτος Τεντόγλου12:45 προκριματικά

 Β’ γκρουπ σφυροβολίας γυναικών - Σταματία Σκαρβέλη

20:50 τελικός άλματος εις ύψος γυναικών 

Τατιάνα Γκούσιν, Παναγιώτα Δόση (εφόσον προκριθούν)

21:30 τελικός σφυροβολίας 

Χρήστος Φραντζεσκάκης, Μιχαήλ Αναστασάκης (εφόσον προκριθούν)

Ιστιοπλοΐα
13:00 3η μέρα 470 μεικτού - Αριάδνη Σπανάκη / Οδυσσέας Σπανάκης

13:00 1η μέρα formula kite - Κάμερον Μαραμενίδης

Ενόργανη Γυμναστική
16:00 τελικός κρίκων - Λευτέρης Πετρούνιας (εφόσον προκριθεί)


Κολύμβηση
19:30 τελικός 50μ ελεύθερο γυναικών - Νόρα Δράκου (εφόσον προκριθεί)Πόλο γυναικών

19:36 τελικός 1500μ ελεύθερο ανδρών - Δημήτρης Μάρκος (εφόσον προκριθεί)
21:05 4η αγωνιστική Β’ Ομίλου: 

Γαλλία - Ελλάδα

Δευτέρα 5 Αυγούστου

Σκοποβολή
10:30 προκριματικά μεικτού σκιτ - Μάκης Μίτας / Εμμανουέλα Κατζουράκη

16:00 τελικός μεικτού σκιτ - Μάκης Μίτας / Εμμανουέλα Κατζουράκη (εφόσον προκριθούν)

Στίβος
11:40 προκριματικά άλματος επί κοντώ γυναικών - Κατερίνα Στεφανίδη, Ελένη Πόλακ, Αριάδνη Αδαμοπούλου

20:00 τελικός άλματος επί κοντώ ανδρών - Εμμανουήλ Καραλής (εφόσον προκριθεί)

21:45 ημιτελικά 200μ γυναικών - Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (εφόσον προκριθεί)

Ιστιοπλοΐα
13:00 4η μέρα 470 μεικτού - Αριάδνη Σπανάκη / Οδυσσέας Σπανάκης

13:00 2η μέρα formula kite – Κάμερον Μαραμενίδης

Ιππασία
15:00 προκριματικά υπερπήδησης εμποδίων γυναικών - Iόλη Μυτιληναίου

Πόλο ανδρών
16:10 5η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Ελλάδα - Ιταλία

Τρίτη 6 Αυγούστου

Ιππασία
11:00 τελικός υπερπήδησης εμποδίων γυναικών - Ιόλη Μυτιλναίου (εφόσον προκριθεί)

Ιστιοπλοΐα
13:00 5η μέρα 470 μεικτού - Αριάδνη Σπανάκη / Οδυσσέας Σπανάκης

13:00 3η μέρα formula kite - Κάμερον Μαραμενίδης

Στίβος 20:55 τελικός σφυροβολίας γυναικών

 Σταματία Σκαρβέλη (εφόσον προκριθεί)

21:15 τελικός άλματος εις μήκος ανδρών - Μίλτος Τεντογλου (εφόσον προκριθεί)

22:40 τελικός 200μ γυναικών - Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (εφόσον προκριθεί)

Τετάρτη 7 Αυγούστου

Στίβος
11:25 προκριματικά Α’ γκρουπ ακοντισμού γυναικών - Ελίνα Τζένγκο

12:50 προκριματικά Β’ γκρουπ ακοντισμού γυναικών - Ελίνα Τζένγκο

20:00 τελικός άλματος επί κοντώ γυναικών - Κατερίνα Στεφανίδη, Ελένη Πόλακ, Αριάδνη Αδαμοπούλου (εφόσον προκριθούν)

Πάλη
12:30 1ος γύρος 53κ ελευθέρας γυναικών - Μαρία Πρεβολαράκη

13:50 προημιτελικά 53κ ελευθέρας γυναικών - Μαρία Πρεβολαράκη (εφόσον προκριθεί)

19:55 ή 20:05 ημιτελικά 53κ ελευθέρας γυναικών - Μαρία Πρεβολαράκη (εφόσον προκριθεί)

Ιστιοπλοΐα
13:00 4η μέρα formula kite - Κάμερον ΜαραμενίδηςΠέμπτη 8 Αυγούστου

Πάλη
12:30 1ος γύρος 86κ ελευθέρας ανδρών - Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

13:50 προημιτελικά 86κ ελευθέρας ανδρών - Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (εφόσον προκριθεί)

19:35 ή 19:45 ημιτελικά 86κ ελευθέρας ανδρών - Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (εφόσον προκριθεί)

21:50 ή 22:00 μικρός τελικός 53κ ελευθέρας γυναικών - Μαρία Πρεβολαράκη (εφόσον αποκλειστεί)

22:15 τελικός 53κ ελευθέρας γυναικών - Μαρία Πρεβολαράκη (εφόσον προκριθεί)

Παρασκευή 9 Αυγούστου

Μαραθώνια κολύμβηση
08:30 10χλμ ανδρών - Αλκης Κυνηγάκης

Πάλη
12:30 1ος γύρος 74κ ελευθέρας ανδρών - Γιώργος Κουγιουμτσίδης

14:00 προημιτελικά 74κ ελευθέρας ανδρών - Γιώργος Κουγιουμτσίδης (εφόσον προκριθεί)

19:15 ή 19:25 ημιτελικά 74κ ελευθέρας ανδρών - Γιώργος Κουγιουμτσίδης (εφόσον προκριθεί)

21:05 ή 21:15 μικρός τελικός 86κ ελευθέρας ανδρών – Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (εφόσον αποκλειστεί)

21:30 τελικός 86κ ελευθέρας ανδρών - Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (εφόσον προκριθεί)

Καλλιτεχνική κολύμβηση
20:00 τεχνικό ντουέτο - Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου

Σάββατο 10 Αυγούστου

Καλλιτεχνική κολύμβηση
20:00 ελεύθερο ντουέτο - Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου

Πάλη
20:30 ή 20:40 μικρός τελικός 74κ ελευθέρας ανδρών - Γιώργος Κουγιουμτσίδης (εφόσον αποκλειστεί)

20:30 ή 20:40 μικρός τελικός 74κ ελευθέρας ανδρών - Γιώργος Κουγιουμτσίδης (εφόσον αποκλειστεί)

20:55 τελικός 74κ ελευθέρας ανδρών - Γιώργος Κουγιουμτσίδης (εφόσον προκριθεί)

Στίβος
20:40 τελικός ακοντισμού - Ελίνα Τζένγκο (εφόσον προκριθεί)

Τι έχει κάνει έως τώρα η χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η χώρα μας βρίσκεται στην 30η θέση του πίνακα των μεταλλίων, έχοντας 121 μετάλλια (35 χρυσά,  45 ασημένια 41 χάλκινα).

Η καλύτερη ολυμπιάδα για την χώρα μας ήταν αυτή του 1896, όπου κατέκτησε 47 μετάλλια (10 χρυσά, 18 ασημένια και 19 χάλκινα).

Τις περισσότερες κατακτήσεις Ολυμπιακών μεταλλίων έχει ο Πύρρος Δήμας με 4 Ολυμπιακά μετάλλια ( 3 χρυσά, 1 χάλκινο), ακολουθεί επίσης με 4 ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας ( ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο), ο Ιωάννης Φραγκούδης κλείνει την τριάδα με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.


Μένει πλέον να δούμε ποια θα είναι η τύχη της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πόσα μετάλλια θα μπορέσουν να κατακτήσουν οι Έλληνες αθλητές.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.