Νικόλας Κατσάτσος
28 Jul
28Jul

Πάμε να δούμε μαζί, τις εγκαταστάσεις που θα λάβουν μέρος τα αγωνίσματα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η πόλη του φωτός διοργανώνει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, έπειτα από ακριβώς έναν αιώνα. Όμως ποιες εγκαταστάσεις θα φιλοξενήσουν τα 32 αθλήματα των αγώνων; Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

Ο τόπος διαμονής των αθλητών, κατά την διάρκεια των αγώνων, θα είναι το Ολυμπιακό Χωριό. Το Ολυμπιακό Χωριό θα εκτείνεται σε τρεις πόλεις: Saint-Denis, Saint Ouen και L'Île-Saint-Denis. Αυτή θα είναι η οικία 14.250 αθλητών, για τους Ολυμπιακούς, και 8000 αθλητών για τους Παραολυμπιακούς. Κάθε μέρα, θα σερβίρονται 60.000 γεύματα και θα υπάρχει διαθέσιμη, οποιαδήποτε στιγμή για τους αθλητές, μια ιατρική κλινική. Μετά το τέλος των αγώνων, το χωριό θα γίνει μια γειτονία που θα έχει 2500 νεόκτιστα σπίτια, μία μαθητική εστία, ένα ξενοδοχείο, ένα διαμορφωμένο πάρκο τριών εκταρίων, επτά περίπου εκτάρια κήπων και πάρκων, 120.000 τετραγωνικά μέτρα σε γραφεία και εξυπηρετικά όργανα της πόλης και 3200 τετραγωνικά μέτρα σε μαγαζιά.

STADE DE FRANCE

Δεν γινόταν να λείπει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το εθνικό στάδιο της Γαλλίας, δηλαδή το Stade De France. Το γήπεδο αυτό, είναι το σπίτι της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου και ράγκμι της Γαλλίας, ενώ έχει φιλοξενήσει και τελικούς Champions League και Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρόλα αυτά, εκεί θα διεξαχθούν οι αγώνες του στίβου και των τουρνουά ράγκμπι.

PARC DE PRINCES

Η ιστορική έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι ένα από τα εφτά γήπεδα, στα οποία θα διεξαχθούν τα Ολυμπιακά τουρνουά ποδοσφαίρου. Τα άλλα έξι στάδια που θα γίνουν οι αγώνες είναι της Λυών, της Μασσαλίας, της Μπορντό, της Νίκαιας, το Geoffroy-Guichard και το La Beaujoire.

STADE ROLAND-GARROS

Όταν ακούνε πολλοί τη λέξη τένις, το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι το Roland-Garros. Μια ιστορική διοργάνωση, σε ένα ιστορικό γήπεδο και όπως είναι το δίκαιο, το Stade Roland-Garros θα είναι το σπίτι των αγώνων τένις στους φετινούς Ολυμπιακούς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και αγώνες πυγμαχίας θα λάβουν μέρος.

PIERRE MAUROY STADIUM

Μετά από 16 χρόνια, το Ολυμπιακό Μπάσκετ έχει ξανά Ελληνικό ενδιαφέρον με την συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Η Επίσημη Αγαπημένη, θα δώσει τα παιχνίδια του ομίλου της στο Pierre Mauroy Stadium του Λιλ, όπου μαζί με την φάση των ομίλων των τουρνουά καλαθοσφαίρισης, θα φιλοξενηθούν και αγώνες χάντμπολ. Η νοκ-άουτ φάση του μπάσκετ, θα διεξαχθεί στην Bercy Arena, η οποία φιλοξενεί και τους αγώνες της ενόργανης γυμναστικής και του τραμπολίνο.

PARIS LA DEFENSE

Το Paris La Defense, θα αποτελέσει την έδρα των αγώνων κολύμβησης αλλά και ορισμένων αγώνων των τουρνουά πόλο, τα οποία θα διεξαχθούν και στο Aquatics Centre, όπου θα γίνουν εκεί και αγώνες στην καλλιτεχνική κολύμβηση και στις καταδύσεις.

SOUTH PARIS ARENA

Μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι η South Paris Arena, καθώς θα φιλοξενήσει 4 αθλήματα τα οποία είναι το πινγκ πονγκ, η χειροσφαίριση, το βόλεϊ και η άρση βαρών. Πάμε να δούμε ονομαστικά και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις των αγώνων  του Παρισιού.

NORTH PARIS ARENA-πυγμαχία, μοντέρνο πένταθλο

PORTE DE LA CHAPELLE-μπάντμιντον, ρυθμική γυμναστική

YVES-DO-MANOIR STADIUM-χόκεϊ επί χόρτου 

TEAHUPO'O, TAHITI-σερφ

GRAND PALAIS-ξιφασκία, Τάε κβο ντο

LA CONCORDE-μπάσκετ 3on3, σκέιτμπορντ, ποδηλασία BMX freestyle, μπρέικ ντανς

ΛΟΦΟΣ ELAANCOURT-ποδηλασία mountain bike

EIFFEL TOWER STADIUM-μπιτς βόλεϊ

LE BOURGET SPORT CLIMBING VENUE-σπορ αναρρίχηση

MARSEILLE MARINA-ιστιοπλοΐα

TROCADERΟ-ποδηλασία δρόμου, στίβος (μαραθώνιος, 20 χλμ βάδην)

VAIRES-SUR-MARNE NAUTICAL STADIUM-κανό, κοπηλασία

CHATEAUROUX SHOOTING CENTRE-σκοποβολή

INVALIDES-τοξοβολία, ποδηλασία δρόμου

CHAMP DE MARS ARENA-τζούντο, πάλη

SAINT-QUENTIN-EN-YVELINES VELODROME-ποδηλασία πίστας

SAINT-QUENTIN-EN-YVELINES BMX STADIUM-ποδηλασία BMX

GOLF NATIONAL-γκολφ

CHÂTEAU DE VERSAILLES-ιππασία, μοντέρνο πένταθλο

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.