Παναγιώτης Χονδρός
28 Aug
28Aug

Η ημέρα της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων έφτασε και το Παρίσι φορά για δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι τα γιορτινά του, για να υποδεχθεί τους σπουδαίους αυτούς αθλητές και νικητές της ζωής.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν απόψε (28/8) στο Παρίσι με την τελετή έναρξης.

Περίπου 4.000 αθλητές από 184 χώρες θα βρεθούν το βράδυ στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και την Place de la Concorde, ανάμεσα τους φυσικά και οι δικοί μας Παραολυμπιονίκες.

Η τελετή θα αρχίσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3, ενώ όπως η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έγινε σε στάδιο,  έτσι κι αυτή των Παραολυμπιακών θα πραγματοποιηθεί στη Place de la Concorde που μετατράπηκε σε αστικό πάρκο για να φιλοξενήσει τα αθλήματα του Skateboard, του  BMX Freestyle, του Μπάσκετ 3X3 και του breaking. 

Τίτλος της τελετής είναι το "Παράδοξο", με την οργανωτική επιτροπή να επιθυμεί να θέση την αναπηρία ως θέμα συζήτησης, προόδου και ενσωμάτωσης μέσω του σπουδαίου αυτού γεγονότος. 

Οι Αγώνες θα κρατήσουν έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε αυτούς από 37 αθλητές σε 10 διαφορετικά αθλήματα.

 24 άνδρες και 13 γυναίκες θα δώσουν το παρών για τη χώρα μας στο Παρίσι, 10 εκ των οποίων είχαν κατακτήσει μετάλλιο στο Τόκιο το 2021. 



Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.