Νικόλας Κατσάτσος
28 Jul
28Jul

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Ολυμπιακού Τουρνουά τένις, μετά και την δύσκολη νίκη του με 1-2 σετ (6-7,6-1,1-6) εναντίον του Βέλγου Ζιζιού Μπεργκς.

Μετά την Μαρία Σάκκαρη, ξεκίνησε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No.12) την πορεία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μονό ανδρών, με αντίπαλο στο πρώτο γύρο τον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς (No.87). Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Στέφανου σήμερα, μιας που το βράδυ θα αγωνιστεί και στο διπλό ανδρών, όπου μαζί με τον αδερφό του Πέτρο θα αναμετρηθούν με τους Πορτογάλους Νούνο Μποργκς και Φρανσίσκο Καμπράλ. 

Μπορεί ο Στέφανος να κατέβηκε στον αγώνα ως φαβορί, όμως ο Βέλγος από την αρχή του αγώνα δήλωσε παρόν καθώς το πρώτο σετ, ήταν μία σου και μία μου με τους δύο τενίστες να τα δίνουν όλα για όλα, με αποτέλεσμα οι 9 στους 12 πόντους να κριθούν είτε σε 40-30 είτε σε αντβαντάζ. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, όταν ο Στέφανος μπορούσε μπορούσε να τελειώσει το σετ με 5-7, αλλά ο Μπεργκς κατάφερε να οδηγήσει, μετά από 2 αντβαντάζ, το σετ με 6-6 σε Tie Break, το οποίο κέρδισε με 6-8 ο Έλληνας τενίστας και έκανε το 0-1 στα σετ.

Ο Μπεργκς, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και οδήγησε τον Στέφανο σε πολλά λάθη και κατάφερε να ισοφαρίσει, κερδίζοντας το δεύτερο σετ του αγώνα με 6-1, με τον Στέφανο όπου είχε ένα πολύ κακό σετ, μπήκε στο τρίτο σετ πιο συγκεντρωμένος, πιο αποφασισμένος και με όπλα την εμπειρία του, σε ορισμένες στιγμές το backhand του και εκμεταλλευόμενος την κούραση του αντιπάλου του, νίκησε με 1-6 το τρίτο σετ και με νίκη 1-2 σετ επί του Βέλγου, πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.