Νικόλας Κατσάτσος
30 Jul
30Jul

Η επτάψυχη Ελλάδα του Θοδωρή Βλάχου, έδειξε το μέταλλο που έχει η ομάδα μετά και την εκπληκτική νίκη με ανατροπή εναντίον του Μαυροβουνίου στα πέναλτι με 16-17 (ΚΔ:12-12,Π:4-5) στην δεύτερη αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου, αναμετρήθηκε με το Μαυροβούνιο στο Aquatics Centre για την δεύτερη αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών. Η Ελλάδα, μετά και την νικηφόρα πρεμιέρα με 14-7 επί της Ρουμανίας, ήθελε να κάνει το 2 στα 2 ενώ το Μαυροβούνιο έψαχνε την πρώτη του νίκη στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η εθνική μας ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, 50 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, με εύστοχο πέναλτι του Κωνσταντίνου Γεννηδουνία όμως ένα λεπτό μετά, οι αντίπαλοι ισοφάρισαν με τον Βλάντο Πόπαντιτς, ο οποίος ήταν ο ίδιος που σκόραρε και το γκολ ανατροπής για το 2-1 στην ακριβώς επόμενη επίσκεψη των Μαυροβουνίων μετά από αμυντικά κενά μπροστά από την εστία του Μανώλη Ζερδεβά. Η Ελλάδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 μετά από εναλλαγές πασών ανάμεσα σε Άγγελο Βλαχόπουλο και Γιάννη Φουντούλη, με τον δεύτερο να κάνει την ασίστ στον Στάθη Καλογερόπουλο, όπου σούταρε από την δεξιά πλευρά του γκολκίπερ Πέταρ Τεσάνοβιτς, ωστόσο το Μαυροβούνιο βρήκε δύο γκολ σε Power Play στην συνέχεια με τους Ντούρο Ράντοβιτς και Μπόγκνταν Ντούρντιτς και το πρώτο οκτάλεπτο τελείωσε με προβάδισμα των γηπεδούχων με 4-2.

Η δεύτερη περίοδος, ξεκίνησε με γκολ του Μαυροβουνίου στα πρώτα 32 δεύτερα μετά από ωραία κυκλοφορία μπάλας και τελείωμα με το δεξί χέρι του Μάρκο Μρίσιτς για το 5-2, αλλά η Επίσημη Αγαπημένη βρήκε δύο γκολ από καλή κυκλοφορία της μπάλας, μετά από συνεχόμενες Ελληνικές επιθέσεις με τον Στέλιο Αργυρόπουλο και τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου για να ξαναφέρει την διαφορά με 5-4 στο ένα τέρμα, όμως μια γρήγορη αντεπίθεση της γηπεδούχου ομάδας  οδήγησε σε δεύτερο προσωπικό γκολ του Μρίσιτς και το 6-4. Το τρίτο γκολ του Πόπαντιτς και το πρώτο του Βλαχόπουλου, ήταν τα τελευταία πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με 7-5, ένω ο Βλαχόπουλος έκανε σουτ σε νεκρό χρόνο που κατέληξε δοκάρι.

Το τρίτο οκτάλεπτο, άρχισε με τέρμα του Φουντούλη από πλάγια στην δεξιά κλειστή γωνία του Τεσάνοβιτς, ενώ το Μαυροβούνιο σκόραρε πρώτη φόρα στην περίοδο με τον Ράντοβιτς για δεύτερη φορά, δύο περίπου μετά την αρχή της και σε αυτό το σημείο ουσιαστικά φάνηκε η βελτίωση της Ελληνικής άμυνας. Η συνέχεια βρήκε με Passing Game των Βλαχόπουλου και Νίκου Γκίλλα, όπου ο δεύτερος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μακρινό σουτ, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν για τελευταία φόρα στο οκτάλεπτο με τον Βασίλιε Ράντοβιτς, ωστόσο η περίοδος θα τελειώσει 9-8 με άλλο ένα γκολ το Βλαχόπουλου.

Το τέταρτο γκολ του Πόπαντις, δύο περίπου λεπτά από το ξεκίνημα, θα ήταν το τελευταίο που θα έδινε αέρα δύο τερμάτων στο Μαυροβούνιο, καθώς ξεκίναγε η διαδικασία για την ανατροπή. Ο Κώστας Κάκαρης μετά από ριμπάουντ, έπειτα από δοκάρι του Βλαχόπουλου και Ο Καλογερόπουλος, έφεραν το ματς με 10-10 στα ίσα, πριν ο Στέφαν Βίντοβιτς δώσει στην αριστερή κλειστή γωνία του Ζερδεβά το τελευταίο προβάδισμα των γηπεδούχων, αφού οι Δημήτρης Σκουμπάκης και Βλαχόπουλος θα δώσουν το προβάδισμα για την Ελλάδα, πριν ο Ράντοβιτς ισοφαρίσει σε 12-12, δύο δεύτερα από το τέλος και στείλει τις δύο ομάδες στα πέναλτι, έκει όπου ο Ντούρντις έχασε στο δοκάρι το πρώτο πέναλτι του Μαυροβουνίου και παρόλο που οι υπόλοιπες τέσσερις εκτελέσεις ήταν εύστοχες, οι Γεννηδουνιάς, Φουντούλης, Καλογερόπουλος, Βλαχόπουλος και Αργυρόπουλος μετέτρεψαν σε γκολ τις εκτελέσεις τους και έδωσαν με 4-5 στα πέναλτι την νίκη στην Ελλάδα.

Η Επίσημη Αγαπημένη, έδειξε σήμερα ότι δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και θα κοιτάξει στα μάτια τον κάθε αντίπαλό που θα βρεθεί. Επόμενος αγώνας της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι το πρωί της Πέμπτης με αντίπαλο τις ΗΠΑ.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.