Νικόλας Κατσάτσος
05 Aug
05Aug

Με διπλή ηρωική απόκρουση του Μανώλη Ζερδεβά στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, η Ελλάδα κέρδισε με 9-8 την Ιταλία στην τελευταία αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων στο πόλο ανδρών και τώρα επόμενος σταθμός είναι τα προημιτελικά.

Για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών, Ελλάδα και Ιταλία αναμετρήθηκαν με στόχο την νίκη, που δίνει μια από τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου, κάτι που εξαρτάται από το αποτέλεσμα των Κροατών στον αγώνα με την Αμερική.

Μετά από ασίστ του Άγγελου Βλαχόπουλου, ο Στέλιος Αργυρόπουλος με πρώτη επαφή άνοιξε το σκορ για την Επίσημη Αγαπημένη, όμως οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τον Φραντσέσκο Κοντέμι με σουτ στην αριστερή κλειστή γωνία του Μανώλη Ζερδεβά. Η Ελλάδα θα πάρει ξανά προβάδισμα με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, άλλα θα ισοφαριστεί από τον Γκονζάλο Ετσενίκε, με το 2-2 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Το πρώτο γκολ του δεύτερου οκταλέπτου, το πέτυχε ο Λορέντζο Μπρούνι μετά από όμορφο και γρήγορο Passing Game από Ιταλική πλευρά, ωστόσο ο αρχήγος της Ελλάδας Γιάννης Φουντούλης θα ισοφαρίσει σε 3-3 και ο Αργυρόπουλος θα δώσει ξανά το προβάδισμα στην εθνική μας, με σουτ που κατέληξε στην αριστερή πάνω γωνία του Ιταλού τερματοφύλακα. Οι αντίπαλοι ισοφάρισαν με τον Μπρούνι να παίρνει ριμπάουντ σε σουτ του Κοντέμι και να στέλνει σε κενή εστία την μπάλα στα δίχτυα, όμως άλλα τρία γκολ με τους Στάθη Καλογερόπουλο, Κοντέμι και Αργυρόπουλος διαμορφώθηκε το σκορ του ημιχρόνου που ήταν 6-5 υπέρ της Εθνικής μας.

Ένα γκολ του Μπρούνι και ένα χαμένο πέναλτι του Αργυρόπουλου, ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές της τρίτης περιόδου, όμως το τελευταίο οκτάλεπτο του παιχνιδιού είχε ένα συγκλονιστικό φινάλε. Εύστοχο πέναλτι του Κώστα Γεννηδουνιά, έκανε το 7-6, ενώ οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τον Κοντέμι, ωστόσο ο Αργυρόπουλος με ένα σουτ που η μπάλα πέρασε από το Κεφάλι του Τζιανμάρκο Νικοσία ξαναέβαλε την Ελλάδα μπροστά στο σκορ, πριν ο Ματέο Γκράτα ισοφαρίσει για τελευταία φορά στο παιχνίδι. Ο Γιάννης Φουντούλης, με γρήγορο σκαστό σουτ έπειτα από την ασίστ του Αργυρόπολου, θα διαμορφώσει το 9-8, όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο διατήρησε ο Έλληνας Τερματοφύλακας Μανώλης Ζερδεβάς με διπλή απόκρουση σε Ιταλικά σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα και έγινε ο ήρωας του Παιχνιδιού.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.