Νικόλας Κατσάτσος
27 Jul
27Jul

Η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ελλάδα λύγισε στο εμπόδιο της πρωταθλήτριας Κόσμου Αμερικής και έχασε με 6-15 στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο Γυναικών.

Ελλάδα και Αμερική, βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Aquatics Centre του Παρισιού για την πρώτη αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο Γυναικών. Η εθνική μας, επέστρεψε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από 16 χρόνια και ήθελε να μπει με το δεξί, ενώ η Αμερική στόχευε να ξεκινήσει με νίκη την προσπάθεια της υπεράσπισης του χρυσού μεταλλίου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Αμερική καθώς ήταν αύτη η ομάδα που άνοιξε το σκορ με την Τζόρνταν Ράνει να δέχεται πάσα λόμπα από την Ρέιτσελ Φαττάλ και να σκοράρει αφύλακτη στη δεξία πλευρά της Ιωάννας Σταματοπούλου , με την εθνικής μας να απαντάει περίπου 40 δευτρόλεπτα αργότερα με σουτ από πλάγια της Ελένης Ξενάκη με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι της Άσλει Τζόνσον. Η Αμερική, μετά την Ράνει κατάφερε να βρει δίχτυα άλλες δύο φόρες με τις Μάτζι Στέφενς (Αρχηγός) και Τζένα Φλιν, για να κλείσει με προβάδισμα 0-3 την πρώτη περίοδο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η εθνική μας δέχθηκε δύο πολύ γρήγορα γκολ, εύστοχο πέναλτι της Μάντι Μάσελμαν μόλις 30 δεύτερα μετά την έναρξη και σουτ από μακριά της Κάλη Γκίλκριστ, και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας με 0-5. Μέτα από άλλα δύο γκολ των αντιπάλων και περίπου 14 λεπτά παιχνιδιού, η Ελευθερία Πλευρίτου, πήρε από την αριστερή πλευρά το ριμπάουντ από τα αμερικανικά μπλοκ, μετά από σουτ της αδερφής της Μαργαρίτας, εκτέλεσε με το δεξί της χέρι και πέτυχε στην κλειστή γωνία της Τζόνσον το πρώτο Ολυμπιακό γκολ της Ελλάδας, μετά από το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, κάνοντας το 1-7 στο ματς και άλλα τρία τέρματα, ένα της Ξενάκη, ένα της Έμιλη Άσμους και το δεύτερο της Φλιν, τελείωσαν το ημίχρονο με 2-9 και την εθνική μας στο -7.

Η τρίτη περίοδος, βρήκε την Αμερική να προηγείται μέχρι και με 9 γκολ διαφορά, πριν σημειώσει το 3-11 η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη έχοντας πλάτη την εστία και 50 δεύτερα πριν το τέλος της περιόδου, η Τζοβάνα Σέκουλιτς σκόραρε ακόμα ένα γκολ πριν απαντήσει στην αριστερή πάνω γωνία της Αμερικάνας τερματοφύλακα, με μακρινό σουτ η Ειρήνη Νίνου, σημειώνοντας το 4-12, σκορ της τρίτης περιόδου. 

Με άλλα δύο γκολ υπέρ μας που σημείωσαν οι Νικόλ Ελευθεριάδου και Βάσω Πλευρίτου, συν άλλα τρια τέρματα της Αμερικανικής ομάδος με τις Τζούελ Ρέμερ, Φλιν και Σέκουλιτς στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο αγώνας θα λήξει με την εθνική μας να χάνει με 6-15 από την πανίσχυρη Αμερική και τώρα ετοιμάζετε για τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής εναντίον της Ισπανίας την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.