Νικόλας Κατσάτσος
02 Aug
02Aug

Με 8-12 έχασε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών από την ανώτερη Ιταλία για την τρίτη αγωνιστική του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Για την τρίτη αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο γυναικών, Ελλάδα και Ιταλία διασταύρωσαν τα ξίφη τους με στόχο και για τις δύο ομάδες, την πρώτη τους νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η οποία είναι πολύτιμη για την συνέχεια. 


Ούτε 20 δευτερόλεπτα ήθελε η Ιταλία, για να ανοίξει το σκορ με εύστοχο πέναλτι της Ρομπέρτα Μπιανκόνι στην αριστερή πλευρά της Ιωάννας Σταματοπούλου και λίγο αργότερα, η Βαλέρια Παλμιέρι έκανε το 0-2 έχοντας πλάτη την Ελληνική εστία, πριν στην αμέσως επόμενη επίθεση του παιχνιδιού, η Νικολέτα Ελευθεριάδου σκοράρει σε κερδισμένο πέναλτι της Ελένης Ασημάκη για το 1-2. Οι Ιταλίδες, στην αμέσως επόμενη επίθεση σκόραραν το 1-3 με την Παλμιέρι, όμως ένα εύστοχο πένάλτι της Βασιλικής Πλευρίτου και ένα ωραίο διαγώνιο σουτ από το δεξί χέρι της Ελευθεριάδου, ισοφάρισαν για την Ελλάδα, πριν η Μπιανκόνι σκοράρει το τέταρτο τέρμα της Ιταλίας, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. 


Το αμυντικό στοιχείο κυριάρχησε στο δεύτερο οκτάλεπτο και από τις δύο ομάδες, όμως οι Ιταλίδες είχαν πιο εύστοχες επιθέσεις και με τις Τζούλια Βιανκάβα και Δάφνη Μπεττίνι ανέβασαν το σκορ στο 3-6, που ήταν σκορ ημιχρόνου, βάζοντας πολύ δύσκολα στην Επίσημη Αγαπημένη της Αλεξίας Καμμένου. 


Η Τρίτη περίοδος, βρήκε τις Ελληνίδες να σκοράρουν πρώτες με την Βασιλική Πλευρίτου μειώνοντας σε 4-6, ωστόσο οι αντίπαλοι βρήκαν άμεση απάντηση με την Μπεττίνι και αργότερα η Κλαούντια Μαρλέττα, με ένα σκαστό σουτ κέρδισε την Χρυσούλα Διαμαντοπούλου για το 4-8, ενώ το μόνο που κατάφερε η Γαλλανόλευκη ήταν να βάλει το τελευταίο γκολ της περιόδου με την Ελευθερία Πλευρίτου.

 
Το τελευταίο οκτάλεπτο του αγώνα, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με την Μαρλέττα να κάνει το 5-9 για την Ιταλία, πρίν μειώσει η Ελευθεριάδου για τελευταία φορά στα τρία τέρματα, καθώς δύο συνεχόμενα Ιταλικά τέρματα με τις Βιακάβα και Παλμιέρι διαμόρφωσαν το σκορ σε 6-11, με την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να μειώνει απλά σε 7-11, πριν η Παλμιέρι σκοράρει εύκολα το τελευταίο τέρμα τις Ιταλίας, ενώ η Βασιλική Πλευρίτου διαμόρφωσε το 8-12 που ήταν το τελικό σκορ. 


Μετά από τρεις αγωνιστικές, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της με 0 βαθμούς και τώρα θέλει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων, να κερδίσει την οικοδέσποινα Γαλλία στην κανονική διάρκεια για να προκριθεί στα προημιτελικά.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.