Λευτέρης Τσαχουρίδης
24 Aug
24Aug

Φλαμένγκο και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στο Μαρακανά σε ένα ιστορικό παιχνίδι. Αν και οι Πειραιώτες κατάφεραν να προηγηθούν με το γκολ του Λιατσικούρα στο 54΄ η Φλαμένγκο έδειξε την ποιότητα της και με τα γκολ των Βινίσιους (73΄) και Τερέσα στο 90+3΄ να φέρνουν τούμπα το παιχνίδι δίνοντας στους Βραζιλιάνους τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Κόσμου.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι καταφέρνοντας να παράγει την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 6΄ με ένα σουτ του Παπακανέλλου να σταματά πάνω στον Άλβες. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, με την Φλάμενγκο να καταφέρνει να παράγει την πρώτη αξιόλογη φάση της στο παιχνίδι στο 16΄ με τον Γκιλιέρμε να κάνει μια όμορφη ατομική ενέργεια από τα αριστερά κάνοντας ένα σουτ το οποίο όμως σταμάτησε πάνω στον Μπότη. Οι Βραζιλιάνοι απείλησαν εκ νέου δύο λεπτά αργότερα (18') με τον Γουάλας να πιάνει μια κεφαλιά και τον Μπότη να έχει και πάλι την απάντηση. Στο 23΄ ήταν σειρά των Πειραιωτών να απειλήσουν με τον Παπακανέλλο να κάνει το γύρισμα από τα δεξία, τον Κωστούλα να κάνει το τακουνάκι και τον Άλβες να αποκρούει. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες στο 0-0.

Δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το ίδιο πάθος και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54΄ κατάφερε να ανταμειφθεί για αυτό. Ο Κωστούλας προσπάθησε δίχως να τα καταφέρει να σκοράρει, η μπάλα με τις κόντρες στρώθηκε στον Λιατσικούρα που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή για να γράψει το 0-1. Λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (67') ο Ολυμπιακός έψαξε ένα δεύτερο γκολ με ένα σουτ του Δάμα μέσα από την περιοχή να περνά έξω. Η Φλαμένγκο κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 73΄ με τον Μπότη να μπερδεύεται με τον Πρεκατέ και τον Βινίσιους να βρίσκει το χώρο για να κάνει ένα σουτ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ στο 88΄ με τον Μουζακίτη να εκτελεί ένα φάουλ τον Πρεκατέ να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει ο Ολυμπιακός, πέτυχε λίγο αργότερα η Φλαμένγκο φέρνοντας τούμπα το παιχνίδι στο 90+3΄ με τον Τερέσα να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Βραζιλιάνικη ομάδα να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου της Πρωταθλήτρια κόσμου.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.