Newsroom
17 Jul
17Jul

Στην αστυνομία παίρνουν τα μέτρα τους για την συνύπαρξη οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα δικαστήρια.

Η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω επίθεσης από χούλιγκανς του Ολυμπιακού, καθώς και τα σοβαρά επεισόδια με πυροβολισμούς το προηγούμενο Σάββατο έξω από τη θύρα 13 της Λεωφόρου, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού, ανησυχούν σοβαρά την αστυνομία.


Οι συλληφθέντες από τις δύο ομάδες ενδέχεται να βρεθούν μαζί στα δικαστήρια της Ευελπίδων και η αστυνομία λαμβάνει προληπτικά μέτρα.


Μερικοί από τους συλληφθέντες χούλιγκανς του Παναθηναϊκού θα εμφανιστούν αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα στην Ευελπίδων. Θα κληθούν να εξηγήσουν τα αίτια του επεισοδίου και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Για ορισμένους, η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς η αστυνομία βρήκε όπλα και ναρκωτικά στην κατοχή τους.

 Επιπλέον, εκτός από τον ξυλοδαρμό, υπάρχει και τραυματίας από σφαίρα.
Τις ίδιες ημέρες, θα περάσουν από την Ευελπίδων και οπαδοί του Ολυμπιακού. Οι συλληφθέντες χούλιγκανς από τον Πειραιά κατηγορούνται για εμπλοκή στη δολοφονία του Λυγγερίδη και θα δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις.
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωποι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

 Επιπλέον, η αστυνομία ανησυχεί για πιθανή παρουσία υποστηρικτών των συλληφθέντων στα δικαστήρια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επεισόδια.


Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί συγκρούσεις έξω από τα δικαστήρια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων που βρέθηκαν για να στηρίξουν συλληφθέντες για βία. Η αστυνομία θέλει να αποφύγει επανάληψη τέτοιων επεισοδίων.
Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ είναι ενήμερη και αναμένεται να λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει τυχόν συγκρούσεις.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.