Newsroom
19 Apr
19Apr

Ο Χάρης Δούκας μίλησε για το έργο της Διπλής Ανάπλασης και ενημέρωσε πως η εταιρεία ανοικοδόμησης του έργου θα μπει στο άμεσο μέλλον με τις μπουλντόζες για να ξεκινήσει η δουλειά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πολλά σημαντικά πράγματα για το μέλλον του Βοτανικού και κυρίως το γεγονός πως το γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2026.

Παράλληλα,μίλησε ο πρόεδρος του ερασιτεχνικού Παναθηναικού κ.Μαλακατές και είπε:

"Σας καλέσαμε για να σας ενημερώσουμε για τις σημαντικές εξελίξεις τις Διπλής Ανάπλασης. Με δύο λέξεις επιτέλους ξεκινάμε, ή καλύτερα ξεκινήσαμε. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήμασταν σε συναντήσεις και συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ούτως ώστε σήμερα να ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών".

Στην συνέχεια , ο Χάρης Δούκας πήρε τον λόγο και είπε:

"Ξεκινάω με τη θετική είδηση αφού πριν από μερικές μέρες είχα δηλώσει πως είχαμε όλο λόγια, αλλά όχι έργο. Μπορούμε να πούμε πως οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Δικά μας συνεργεία καθαρίζουν τον συγκεκριμένο χώρο και προχωράνε σε εργασίες κατεδαφίσεων. Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε για να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά αποδίδει καρπούς. Σε πολύ λίγες μέρες οι μπουλντόζες και τα φορτηγά του αναδόχου πιάνουν δουλειά στο έργο.Είμαστε εδώ με τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, που είναι κοντά μας, και όλοι μαζί συζητάμε όλα τα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνουμε. Ευχαριστούμε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό το έργο.

Είναι πολύπλοκο το έργο, σύνθετο πολύ, όπως είναι και σε άλλα έργα που γίνονται σε όλον τον πλανήτη. Έχει γίνει ρύθμιση για τους έξτρα χώρους στάθμευσης και περιμένουμε να υπάρξει προέγκριση, σχετικά με τις κατεδαφίσεις και περιμένουμε τη συνολική άδεια. Πάμε βήμα-βήμα για να προχωρήσουμε και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία.Όταν ξεκινήσαμε υπήρχαν μπάζα 10 μέτρων και βρήκαμε δύο διαφορετικές πήγες για να καθαρίσει το γήπεδο και ο γύρω χώρος, για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασία και για αυτό κάνουμε σήμερα τις διατυπώσεις πως έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και ο ανάδοχος.

Και στα επόμενα βήματα, θα υπάρξουν πιθανά κενά, που είναι εξασφαλισμένα, και θα διαχειριστούμε τις δυσκολίες με τον ίδιο τρόπο. Όπου χρειαστεί θα βρίσκουμε έξτρα πόρους για να ανταπεξέλθουμε. Το σημαντικό είναι πως το βασικό ποσό είναι εδώ και δίνουν τη δυνατότητα να προχωρήσει το έργο".

Πότε θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη: 

"Ο κύριος στόχος είναι το 2026, πρέπει και τα δύο γήπεδα να είναι έτοιμα προς χρήση το 2026. Αυτή είναι η βασική μας δέσμευση".


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.