Newsroom
Βαγγέλης Τερζής
21 Mar
21Mar

Η μεγάλη μέρα για την εθνική μας ομάδα έφτασε και η αναμέτρηση ενάντια στο Καζακστάν (21/03, 21:45) απέχει λίγες ώρες, με τον Γκουστάβο Πογέτ να έχει ήδη σχεδιάσει το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Euro 2024. 

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την εθνική μας ομάδα έφτασε, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αντιμετωπίζει απόψε (21/03,21:45) το Καζακστάν για το πρώτο βήμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024. 

Η OPAP Arena αναμένεται να είναι καυτή, με τον κόσμο να στέκεται στο πλευρό της εθνικής και του Γκουστάβο Πογέτ για τη μεγάλη πρόκριση σε τελική φάση διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια και το Μουντιάλ της Βραζιλίας. 

Θυμίζουμε πως η γαλανόλευκη, σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο του Καζακστάν, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Λουξεμβούργο - Γεωργία στις 26 Μαρτίου, στην έδρα του αντιπάλου της. Μάλιστα οι διεθνείς μας θα γνωρίζουν τον αντίπαλο τους σε περίπτωση πρόκρισης, αφού η αναμέτρηση στη Τυφλίδα διεξάγεται στις 19:00 ώρα Ελλάδας. 


Η ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ 

Ο Πογέτ θα ακολουθήσει το πλάνο που έχει στο μυαλό του εδώ και καιρό για την άμυνα, με τη συνταγή που δεν αλλάζει. Στο δεξί άκρο της άμυνας αναμένεται να ξεκινήσει ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ενώ στο αριστερό ο Κώστας Τσιμίκας. 

Στα στόπερ η δυάδα Μαυροπάνος - Χατζηδιάκος δεν αλλάζει, με τον Πογέτ να τους εμπιστεύεται πλήρως και να μην τον προβληματίζει το πρόβλημα τραυματισμού του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. 


ΜΕ ΜΑΝΤΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Όσον αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός μας τεχνικός, αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη στο "6", καθώς διαθέτει πιο δημιουργικά χαρακτηριστικά από τον Μανώλη Σιωπή. 

Δίπλα από τον Κουρμπέλη θα σταθεί ο Πέτρος Μάνταλος, με τον αρχηγό της εθνικής μας, Τάσο Μπακασέτα, να αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό. 

Στα άκρα είναι το μεγάλο δίλλημα του Πογέτ, που ταυτοχρόνως είναι και μεγάλο πλεονέκτημα για την εθνική μας. Ο Γιώργος Μασούρας έχει κλειδώσει στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ στα αριστερά όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Πέλκας. Η αλήθεια είναι ότι ο Πογέτ δοκίμασε στις προπονήσεις στα αριστερά και τον Γιάννη Κωνσταντέλια, αλλά το προβάδισμα για τη βασική ενδεκάδα έχει ο μεσοεπιθετικός της Μπασακσεχίρ. 

Φυσικά δε πρέπει να ξεχνάμε και την επιστροφή του Χρήστου Τζόλη στην εθνική, με τον άσο της Φορτούνα Ντίσελντορφ να είναι έτοιμος να δώσει λύσεις από τον πάγκο μόλις του ζητηθεί. 

Για την κορυφή της επίθεσης οι επιλογές είναι ο Φώτης Ιωαννίδης, ο Γιώργος Γιακουμάκης και ο Βαγγέλης Παυλίδης, με τον επιθετικό του τριφυλλιού να κερδίζει τη θέση του βασικού. Ο Ιωαννίδης απέδειξε και στα παιχνίδια με Ολλανδία και Γαλλία πως μπορεί να σταθεί στο βασικό σχήμα της εθνικής και να δώσει διαφορετικά στοιχεία στον τροπο παιχνιδιού της εθνικής. Η επιθετική γραμμή της εθνικής είναι σε εξαιρετική φόρμα και ο Πογέτ έχει στοχεύσει να πάρει προβάδισμα νωρίς. 

Η αποστολή της εθνικής είναι ξεκάθαρη για το αποψινό κρίσιμο παιχνίδι, που είναι και το πιο σημαντικό ως τώρα για αυτό το γκρουπ ποδοσφαιριστών. Όπως είχε δηλώσει και ο Γκουστάβο Πογέτ λίγες ημέρες πριν στην προπόνηση της εθνικής: "Είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες".


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.