Newsroom
28 May
28May

Την αποστολή της ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2024 ανακοίνωσε η Εθνική Βελγίου.

Στροφή στη νέα γενιά του Βελγικού ποδοσφαίρου αποφάσισε η Βελγική Ομοσπονδία ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας. 

Ο Κουρτουά θα είναι ο μεγάλος απών καθώς έχασε σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν λόγω τραυματισμού στους συνδέσμους του γόνατος. Στη συνέχεια χρειάστηκε άλλη μια επέμβαση στο γόνατό του τον Μάρτιο, όταν είχε μια αποτυχία, αλλά επέστρεψε για να παίξει τέσσερα παιχνίδια νωρίτερα αυτό το μήνα για την πρωταθλήτρια LaLiga, Μαδρίτη.
Ο Κουρτουά έθεσε το μέλλον του στο Βέλγιο υπό αμφισβήτηση μετά από έναν χαρακτηρισμό του για τον μάνατζερ Ντομένικο Τεντέσκο σχετικά με την αρχηγία της ομάδας. Ο Κουρτουά κατηγόρησε τόσο τη Βελγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όσο και τον Τεντέσκο ότι δεν τον εκτιμούσαν.
Το Βέλγιο ανακάλεσε επίσης τον Axel Witsel - αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος ανακοίνωσε τη διεθνή του απόσυρση πέρυσι.
Ο Τεντέσκο επισκέφτηκε προσωπικά τον αμυντικό της Ατλέτικο Μαδρίτης για να προσπαθήσει να τον πείσει να επιστρέψει και τα λόγια του έκαναν το κόλπο.
Ο Βίτσελ κέρδισε την τελευταία από τις 130 συμμετοχές του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου το Βέλγιο αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.
Εν τω μεταξύ, ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές της χώρας, Jan Vertonghen, επιλέχθηκε επίσης σε ηλικία 36 ετών.

Ακολουθεί ολόκληρη η 25άδα για το Euro 2024:

Τερματοφύλακες: Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton Town), Matz Sels (Nottingham Forest) 

Αμυντικοί: Timothy Castagne (Fulham), Maxim De Cuyper (Club Brugge), Zeno Debast (Anderlecht), Wout Faes (Leicester City) , Thomas Meunier (Trabzonspor), Jan Vertonghen (Anderlecht), Arthur Theate (Stade Rennais), Axel Witsel (Atletico Madrid) 

Μέσοι: Yannick Carrasco (Al Shabab), Kevin De Bruyne (Manchester City), Orel Mangala (Olympique Lyonnais), Amadou Onana (Έβερτον), Γιούρι Τίλεμανς (Άστον Βίλα), Άρθουρ Βερμέερεν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Άστερ Βράνκξ (vfL Βόλφσμπουργκ) 

Επιθετικοί: Γιόχαν Μπακαγιόκο (PSV Αϊντχόβεν), Τσαρλς Ντε Κετελαέρε (Αταλάντα), Τζέρεμι Ντόκου (Μάντσεστερ Σίτι), Λουκάκου (Ρόμα), Ντόντι Λουκεμπάκιο (Σεβίλλη), Λόις Όπεντα (ΡΒ Λειψία), Λεάντρο Τροσάρντ (Άρσεναλ)

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.