16 Oct
16Oct

Η Εθνική μας ομάδα τα έδωσε όλα, ήταν καλύτερη σε ορισμένα σημεία του αγώνα, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαν Ντάικ στο 90+3.

Η Ελλάδα το πάλεψε όσο μπορούσε το ματς με την Ολλανδία, όμως, το γκολ δεν ήρθε. Αντίθετα οι «Οράνιε», που προσπαθούσαν να κρατήσουν την ισοπαλία στο τέλος, πήραν τελικά το τρίποντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαν Ντάικ στο 90+3 και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στο Euro 2024. Η Εθνική μας κοιτάζει πια τους τελικούς του Μαρτίου.

Το ματς

Το μεγάλο παιχνίδι της ΕΘνικής μας ομάδας είχε αργό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του καθώς η κατοχή της μπάλας άλλαζε πόδια.  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες.

Στο 15ο λεπτό αισθάνθηκε η άμυνα μας την Ολλανδία αφού απειληθήκαμε εις διπλούν με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο παίκτη. Ο Ρέιντερς με δύο σουτ έπειτα από κομπίνα στο κόρνερ απείλησε την εστία του Βλαχοδήμο. Και στις δύο περιπτώσεις έπειτα από πάσα του Τσάβι Σίμονς βρέθηκε μόνος του στο ημικύκλιο της περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στην πρώτη περίπτωση αουτ και στο δεύτερη στα χέρια του Βλαχοδήμο που απομάκρυνε σωτήρια.

Η Εθνική μας ομάδα παρέμενε σε παθητικό ρόλο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και ειδικότερα από το 28ο λεπτό όταν η Ολλανδία κέρδισε πέναλτι έπειτα από παρατεταμένο τράβηγμα του Κουλιεράκη στον Βαν Ντάικ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βέγκχορστ με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει και να αποσοβεί το 0-1. Η Ολλανδία όμως από εκείνο το σημείο και μετά αντί να πέσει ψυχολογικά συνέχισε να πολιορκεί την άμυνα της Ελλάδας η οποία πλέον ήταν κλεισμένη στο μισό γήπεδο. Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 43' όταν ο Μπεργκβάιν εκμεταλλεύτηκε την λάθος αντίδραση του Ρότα και βρέθηκε μπροστά από τον Βλαχοδήμο που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυναμικά η Ολλανδία ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και είχε σημαντική ευκαιρία με τον Μπεργκβάιν που με ωραία ατομική ενέργεια βρέθηκε μπροστά στον Βλαχοδήμο με τον Έλληνα τερματοφύλακα να απομακρύνει ξανά τον κίνδυνο με μία σπουδαία επέμβαση. Στο 50΄ έφτασε η στιγμή να γίνει αισθητή και η Ελλάδα στην άμυνα της Ολλανδία με τον Ιωαννίδη με ωραίο πάρσιμο της μπάλας και σπριντ να περνάει τον Άκε  να μπαίνει στην περιοχή αλλά το σουτ του να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτυών

Στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου ανακάτεψε την τράπουλα ο ομοσπονδιακός μας προπονητής βγάζοντας τους Μπακασέτα, Κουρμπέλη, Κουλιεράκη και βάζοντας στην θέση τους τοὺς Σιωπή, Μπουχαλάκη, Φούντα αλλάζοντας το σύστημα από 3-5-2 σε 4-2-3-1 θέλοντας να κάνει την ομάδα πιο επιθετική. Στο 80' έπαιξε το τελευταίο του χαρτί ο Πογέτ βάζοντας τον Παυλίδη και παίζοντας με δύο επιθετικούς προκειμένου να εκμεταλλευτεί το ύψος τους. 

Τίποτα από αυτά όμως δεν λειτούργησε και στο 88' η Ολλανδία κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Παυλίδη πάνω στον Ντάμφρις. Ο Βαν Ντάικ ευστόχησε και έδωσε τη νίκη στους «Οράνιε», που είναι αγκαλιά με την πρόκριση πια.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουλιεράκης (61' Σιώπης), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (60' Μπουχαλάκης), Μάνταλος (81' Παυλίδης), Μπακασέτας (60' Φούντας), Μασούρας (77' Γιακουμάκης), Ιωαννίδης.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χετρούιντα (46' Μάλεν), Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Χάρτμαν (74' Μίκι Φαν Ντε Φεν), Ρέιντερς, Βίφερ (81' Ντε Ρον), Σίμονς (62' Φέρμαν), Μπέρχβαϊν, Βέχορστ (62' Μπρόμπεϊ).

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.