Newsroom
06 Jul
06Jul

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη αμέσως μετά από τη λήξη του ημιτελικού του Προολυμπιακού τουρνουά ανάμεσα σε Ελλάδα και Σλοβενία.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα στην κάμερα της ΕΡΤ, όπου σχολίασε τη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απέναντι στην ομάδα του Ντόντστις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

"Θα το πω τώρα που κερδίσαμε. Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νοοτροπία και η κουλτούρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω δει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όλα ξεκινούν από την άμυνα.Βγάλαμε πολλούς αιφνιδιασμούς. Οι παίκτες προσέγγισαν εκπληκτικά το παιχνίδι και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Θέλαμε να βγάλουμε τον Λούκα εκτός παιχνιδιού. Θέλαμε να τον πιέζουμε σε όλο το γήπεδο. Όλα τα παιδιά που ήταν πάνω του έκαναν εξαιρετική δουλειά. Το πιο σημαντικό δεν είναι αυτά που γράφει η στατιστική, αλλά αυτό που δίνει ο καθένας στην ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ένα καλό σύνολο που θα παίζει μόνο για τη νίκη"

Για τον μεγάλο τελικό: "Περιμένουμε αντίπαλο και θα προετοιμαστούμε"


Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν είναι δύσκολο να σχεδιάσει το πλάνο με αντίπαλο έναν τόσο μεγάλο παίκτη όπως ο Ντόντσιτς:

"Με όλη την ταπεινότητα που με διακρίνει, δεν είναι καθόλου δύσκολο. Πρέπει να έχεις πλάνο. Το πιο σημαντικό από την πλευρά μας είναι να πείσουμε τους παίκτες ότι είναι το κατάλληλο πλάνο για να κερδίσουμε. Υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα, χτίζουμε κουλτούρα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι".
Για τα σουτ και το πού οφείλονται τα καλά ποσοστά: "
Είμαστε νικητές και παίρνουμε κάθε σουτ που είναι ελεύθερο. Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε μια ομάδα που δημιουργεί ελεύθερα σουτ, έχουμε πολύ καλή ισορροπία μέσα και έξω. Τα περισσότερα σουτ, το 80-90% των σουτ μας είναι καλά. Οπότε τα παιδιά πρέπει να σουτάρουν την μπάλα. Θυμάμαι και στη δική μου εποχή που έλεγαν ότι δεν έχουμε σουτέρ, αλλά βάζαμε συνέχεια τα μεγάλα σουτ.

Γενικά στην Ελλάδα μάς αρέσει συνέχεια να βρίσκουμε το αρνητικό, αλλά πρέπει να δούμε το θετικό. Το θετικό δεν είναι αν μπαίνει η μπάλα ή όχι, είναι ότι τα βγάζουμε ξεμαρκάριστα σουτ και ότι τα παιδιά τα παίρνουν με τεράστια αυτοπεποίθηση. Το αν θα μπει ή όχι δεν με ενδιαφέρει καθόλου, γιατί έχουμε και καλή ισορροπία στην άμυνα, έχουμε και καλό επιθετικό ριμπάουντ και παίζουμε σωστό μπάσκετ. 

Για εμένα η καλή ομάδα πρέπει να δημιουργεί ξεμαρκάριστα σουτ. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα ημέρας, είναι και θέμα αυτοπεποίθησης, αλλά δεν θα κρίνουν αυτά ένα παιχνίδι. Άλλα πράγματα θα κρίνουν ένα παιχνίδι.Είμαστε πραγματική ομάδα. 

Είμαστε μια ομάδα που δεν φοβάται να χάσει. Το σημαντικό να χτίσουμε την κουλτούρα και για τη συνέχεια. Και εμείς παλιά σπάγαμε τα πόδια μας και δεν είχαμε ξεκούραση, αλλά περνάγαμε καλά στην Εθνική."

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.