Άρης Μήλιος
26 Feb
26Feb

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να αποδράσει από την Χάγη νικώντας με 72-74 τους μαχητικούς Ολλανδούς. Τρομερός Τολιόπουλος με 26 πόντους οδήγησε την χώρα μας στο 2/2 στα προκριματικά του Eurobasket 2025.

Η Εθνική Ανδρών συνέχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EuroBasket 2025 αφού επιβλήθηκε της Ολλανδίας με 72-74 και έκανε το 2/2 στο πρώτο «παράθυρο». 

Η Εθνική μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλλε το ρυθμό της στο πρώτο δεκάλεπτο παίζοντας τρομερή άμυνα και κρατώντας τους Ολλανδούς μόλις στους 12 πόντους. 

Η δεύτερη περίοδος ωστόσο δεν ήταν το ίδιο καλή για την επίσημη αγαπημένη. Οι Ολλανδοί μπήκαν "φουριόζοι" και με ένα επιμέρους σκορ 13-2 γύρισαν τούμπα το παιχνίδι (25-18). Το "Black Out" για την Εθνική μας συνεχίστηκε τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση με τους Έλληνες διεθνείς να υποπίπτουν σε 11 λάθη και να κάνουν δώρο 9 επιθετικά ριμπάουντ στους γηπεδούχους. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η Ολλανδία να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 39-32.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική και ο Τολιόπουλος έβγαζαν φλόγες. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη εκμεταλλευόμενη το επιθετικό κρεσέντο του γκαρντ του Άρη ο οποίος στο τρίτο δεκάλεπτο σημείωσε 15 πόντους, πήρε κεφάλι στο σκορ μετά από πολύ ώρα (58-62, 30').

Στο αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου το πρόβλημα των εύκολων επιθετικών ριμπάουντ των γηπεδούχων συνεχίστηκε. Αυτό έδωσε πολλές δεύτερες ευκαιρίες στους Ολλανδούς, συνέβαλλε στην κόπωση των διεθνών μας και βραχυκύκλωσε για ακόμα μία φορά την επίθεση της Εθνικής μας. Μεγάλο τρίποντο του Μωραΐτη έδωσε το προβάδισμα με 68-69 όμως εν συνεχεία η Ολλανδία προηγήθηκε ξανά. Ωστόσο, στο τέλος μίλησε για ακόμα μία φορά ο Βασίλης Τολιόπουλος ο οποίος στα 29.5'' πριν το τέλος έβαλε ξανά μπροστά την Εθνική μας με τρομερό lay-up. Η ενέργεια αυτή έδωσε ψυχολογία και οι διεθνείς έπαιξαν "λυσσασμένη" άμυνα στην επαναφορά της μπάλας. Κάπως έτσι έγινε το λάθος και ο Χαραλαμπόπουλος βρήκε εύκολο κάρφωμα στον αιφνιδιασμό κλειδώνοντας το ματς.

Κορυφαίος από πλευράς Εθνικής ο Βασίλης Τολιόπουλος ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους. Εξαιρετικός επίσης και ο Δημήτρης Μωραΐτης με 16 πόντους. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Σάφτενααρ με 13 πόντους.

Μεγάλη, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το οποίο έκανε το 2/2 στα προκριματικά του Eurobasket 2025 και εδραιώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.