Newsroom
05 Jul
05Jul

Ο δρόμος της Ισπανίας προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 περνά από τη σύγκρουση με τη Φινλανδία (20:30 CET) και τον πιθανό τελικό με τις Μπαχάμες.

Ο προπονητής Sergio Scariolo μπορεί να υπολογίζει μόνο σε 11 παίκτες αφού ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δεν είναι διαθέσιμος.

Ο τραυματισμός του στον προσαγωγό τον βάζει εκτός δράσης. Ο 28χρονος φόργουορντ έπαιξε 8 λεπτά στη νίκη της Ισπανίας επί του Λιβάνου στη φάση των ομίλων. Σκόραρε 2 πόντους από μερικές ελεύθερες βολές, πήρε 2 ριμπάουντ και έδωσε μία ασίστ.

«Δεν θα παίξει. Στο Ευρωμπάσκετ του 2022 κόντρα στη Φινλανδία, μας βοήθησε πολύ στα περιφερειακά σουτ", εξήγησε ο Σκαριόλο. Η Ισπανία κέρδισε αυτόν τον προημιτελικό αγώνα με 100-90, καθώς ο Ρούντι Φερνάντεθ σκόραρε 15 πόντους.

Παρόλο που λείπει και ο σούπερ σταρ της Φινλανδίας Lauri Markkanen, ο Scariolo δίνει πολλά εύσημα στους αντιπάλους της ομάδας του.
«Αρνούνται να χάσουν παρά το γεγονός ότι μένουν πίσω. Ξέρουν πώς να συνέλθουν με ψυχραιμία, καλή λήψη αποφάσεων και επιτυχία στα τελευταία λεπτά», εξήγησε. «Πρέπει να είμαστε συμπαγείς, να υπερασπιστούμε την μπάλα και να μην χάνουμε τον εαυτό μας σε περιττές ασίστ».

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.