03 Jul
03Jul

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ηγείται η Εθνική Ελλάδας πέτυχε μια εμφατική νίκη απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία, ξεκινώντας με το δεξί της υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πειραιά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τα πρώτα λεπτά να είναι αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες.  Η Ελλάδα από την αρχή είχε την επιθυμία να κυριαρχήσει και να επιβάλλει το ρυθμό της. Αυτό προσπαθούσε να το πετύχει κυρίως τροφοδοτώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο  που στη ρακέτα είχε σαφές πλεονέκτημα έναντι των Δομινικανών ψηλών. Με αυτό τον τρόπο προήλθαν αρκετές εντυπωσιακές φάσεις από τον Έλληνα σούπερ σταρ που είτε με αλειουπ καρφώματα είτε με όμορφη αποφυγή του αντιπάλου του κάρφωνε τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Η Δομινικανή Δημοκρατία από την άλλη με κύριο εκφραστή των προσπαθειών της τον Ντουάρτε έμενε κοντά στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, 4:10 λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 10-15 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 6 πόντους. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 15-25 σκορ με την Εθνική μας Ομάδα να έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που της επέτρεπε να βρίσκει εύκολους πόντους. Σημαντική η συμβολή τόσο στη δημιουργία όσο και στο σκοράρισμα των Γουόκαπ και Καλάθη.

Η δεύτερη περίοδος είχε κοινά σημεία με την πρώτη με την Εθνική μας ομάδα να παίρνει προβάδισμα 14 πόντων με 6 συνεχόμενους πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στη συνέχεια η ομάδα της Δομινικανής Δημοκρατίας έδειξε κάποια σημάδια αντίδρασης μειώνοντας σε 27-36 με ένα επιμέρους 5–0. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως ο Νίκ Καλάθης έδειξε οτι δεν πρέπει να ελπίζουν για πολλά και με τρίποντο πήγε πάλι τη διαφορά στο +12 υπερ της Εθνικής Ελλάδος. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν η σειρά του Γιώργου Παπαγιάννη να βγει μπροστά και να εκμεταλλευτεί την εκπληκτική δημιουργία των γκαρντ της Εθνικής μας ομάδας. Στα 1:17 λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου με τρίποντο έδωσε ξανά διαφορά 14 πόντων στην Εθνική Ελλάδος ενώ με δικό του άλει - ουπ κάρφωμα έκλεισε η δεύτερη περιόδος με σκορ 41-56.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με οδοστρωτήρα Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας Σούπερ Σταρ με 5 σερι πόντους έστειλε τη διαφορά στο +20 για την Εθνική Ελλάδος. Με αλλεπάλληλες όμορφες επιθετικές ενέργειες έδειξε οτι δεν έχει αντίπαλο και έφτασε τους 26 πόντους μέχρι τη στιγμή της αντικατάστασης του. Στη συνέχεια όμως η Εθνική μας ομάδα χαλάρωσε και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Δομινικανοί που με τρίποντα των Λιζ, Φελίζ και Ντουάρτε μείωσαν τη διαφορά στους 10 πόντους. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα επιμέρους 5-0 του Τόμας Γουόκαπ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ της περιόδου(65-80).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Βασίλης Σπανούλης έκανε rotation δίνοντας χρόνο στους αναπληρωματικούς του παίκτες και ξεκουράζοντας τους βασικούς. Όμως δεν έχασε σε απόδοση αφού με την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και τους αυτοματισμούς που έχει αναπτύξει με τον Βασίλη Σπανούλη στο τιμόνι της διατήρησε με ευκολία το υπέρ της προβάδισμα και κατέκτησε μια πολύ σημαντική νίκη.



Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.