10 Oct
10Oct

Με μία ανάρτησή του στα social media ο Εντέν Αζάρ ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών.

Ο Εντέν Αζάρ κρεμά τα παπούτσια του σε ηλικία 32 ετών. Ο Βέλγος ανακοίνωσε την απόφασή του στα social media πριν από λίγο. 

Ήταν κάτι, που το σκεφτόταν όλο το καλοκαίρι μετά την αποδέσμευσή του από την Ρεάλ το καλοκαίρι. Στη Μαδρίτη τα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε με τη «Βασίλισσα» δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και να συνεχίσει τις καταπληκτικές εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει με τη φανέλα της Τσέλσι. 

O Bέλγος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Λιλ τη σεζόν 2007-08, στην οποία μέτρησε 194 συμμετοχές με 50 γκολ και 53 ασίστ. Τα τρομερά επιτεύγματά του τράβηξαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και η Τσέλσι τον απέκτησε το 2012 και δεν το μετάνιωσε ποτέ. 

Στο Λονδίνο ο Αζάρ λατρεύτηκε όσο λίγοι και δικαιολογημένα. 110 γκολ, 92 ασίστ, 2 πρωταθλήματα, 2 Europa League, ένα κύπελλο Αγλλίας και ένα Λιγκ Καπ στα 7 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Τσέλσι.

Το καλοκαίρι του 2019 η Ρεάλ Μαδρίτης σπαταλά 115 εκ. ευρώ και τον κάνει δικό της, αλλά ο Βέλγος βγάζει αρκετούς τραυματισμούς και δεν θυμίζει σε κανένα σημείο τον ποδοσφαιριστή που βλέπαμε στην Αγγλία.

Τέλος, φόρεσε 126 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας και αγωνίστηκε σε τρία παγκόσμια κύπελλα και δύο EURO.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.