21 Dec
21Dec

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι από τις πρώτες ομάδες που παίρνουν θέση για τη European Super League και μάλιστα την καταδικάζουν.

Οι αντιδράσεις για την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει ως μη παράνομη τη δημιουργία της European Super League συνεχίζονται, αλλά αυτή τη φορά αφορούν σύλλογο. 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι από τις πρώτες ομάδες που παίρνουν θέση για τη νέα τάξη πραγμάτων που πάει να δημιουργηθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τους «ροχιμπλάνκος» να καταδικάζουν τη European Super League. 

«Η Ατλέτικο αφού αναλύσει την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να αναφέρει τα εξής:

1. Η απόφαση σχετικά με το πλαίσιο προηγούμενης έγκρισης για άλλες διοργανώσεις αναφέρεται σε παλιό καταστατικό της UEFA που είχαν ήδη τροποποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

2. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ομίλων (ECA) και η UEFA έχουν δημιουργήσει μια εταιρική σχέση που καθιστά άνευ σημασίας την άποψη ότι η UEFA είναι μονοπώλιο, καθώς οι σύλλογοι, δυνάμει των συμφωνιών που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο αυτής της κοινής εταιρικής σχέσης ("κοινοπραξία"), αποφασίζουν 50% στους οποίους πωλούνται τα χορηγικά και τηλεοπτικά δικαιώματα και η διανομή των εν λόγω εσόδων, καθώς και οι μορφές του διαγωνισμού.

3. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια δεν θέλει την European Super League. Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία (εκτός από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα) κλπ. Δεν θέλουν τη Super League. Είμαστε υπέρ της προστασίας της μεγάλης οικογένειας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, της προστασίας των εγχώριων πρωταθλημάτων και μέσω αυτών της πρόκρισης για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον αγωνιστικό χώρο κάθε σεζόν»ανέφερε η ανακοίνωση της Ατλέτικο Μαδρίτης.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.