21 Dec
21Dec

Είδηση «βόμβα» στο ποδόσφαιρο, καθώς το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι η UEFA δεν μπορεί να διατηρεί μονοπώλιο σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και πλέον ανοίγει ο δρόμος ώστε να δημιουργηθεί, δίχως προβλήματα, η European Super League.

Σεισμός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με απόφαση που αλλάζει τα πάντα. Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε δεκτή την προσφυγή της Α22, που εκπροσωπεί τη European Super League, υποστηρίζοντας πως οι κανονισμοί της UEFA και το μονοπώλιο που ασκεί πηγαίνουν κόντρα στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για να δημιουργηθεί η European Super League, με τη UEFA να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα σε περίπτωση που προχωρήσει το πλάνο. Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει παλαιότερα ο Μπερντ Ράιχαρτ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Α22, που είναι υπεύθυνη για την προώθηση και το μάρκετινγκ της λίγκας, το πλάνο προϋποθέτει τη δημιουργία μίας ανοιχτής λίγκας, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει από 60 έως και 80 ομάδες διαφόρων κατηγοριών. Δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη στη λίγκα, ενώ οι ομάδες θα παίζουν τη σεζόν τουλάχιστον 14 αγώνες.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πριν την απόφαση: «Είμαστε βασικά αισιόδοξοι και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό νομικό σύστημα». 

«Είναι ένα σημαντικό ορόσημο, γιατί τότε θα ξέρουμε αν ανοίξει η αγορά. Εάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δώσει τη δυνατότητα στους συλλόγους να αποκτήσουν κυριαρχία επί της δικής τους διοργάνωσης, θα είναι επίσης σημαντικό. Είμαι πεπεισμένος γι' αυτό» 


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.